вівторок, 9 лютого 2021 р.

Як Едісон і Франклін стають ворогами американських "борців за рівність"

 Вісник інтелектуальної власності на #Радіо_Хартман

Якщо ви думаєте, що з цим світом все ще не так погано, то ні. Не думайте так. В пошуках новин зі сфери IP, наткнувся на статтю американської професорки. Азійського походження, зазначимо. 

Професорка несе нам страшну звістку. Виявляється, патентне відомство США і досі видає критично велику кількість патентів на винаходи... білим чоловікам. Вибачте, тут я сам ледь не запнувся. Мені неприємно навіть писати це жахливе словосполучення. Але так - ворогам людства і прогресу, білим чоловікам. Ситуацію авторка вважає неприпустимою - видача патенту білому винахіднику, це расизм і сексизм. Адже саме вони, оці кляті білі (чомусь. Чому?) більше тяжіють до сфери інновацій і винахідництва. Звідки саме взята расова статистика по виданих патентах, професорка не уточнює - але я точно знаю, що типовий американський патент і опис до нього не містять фотографії винахідника і графи "колір шкіри".

Корінь зла науковиця вбачає у тому, що уособленням винахідництва і технічного поступу у США і досі вважають Бенджаміна Франкліна і Томаса Едісона, а нині ще й Ілона Маска - білих і чоловіків. І це неприпустимо. Цю трійцю вже давно варто прибрати з публічного простору. А на їх місце поставити, наприклад, ну... Ну... Ну когось. Бажано не білого. Самі вигадайте, напружтеся - бажано так, щоб винахід "нового небілого обличчя" був за масштабом як в Едісона.

Зрештою, все стає трохи яснішим ближче до кінця статті. Коли професорка з відчуттям сорому і жалю згадує, як "у час, коли піднімає голову білий націоналізм", і колишній Трамп, і діючий Байден презирливо відгукуються про китайські інновації, не визнаючи розвитку китайського ринку інтелектуальної власності. 

Тим хто не знає, я повідомлю. В ході здобуття освіти у праві інтелектуальної власності ви так чи накше почуєте від викладачів десяток історій-попереджень про те, як комуністична партія Китаю займається фактичним тероризмом у сфері патентного права, нахабно присвоюючи собі винаходи як закордонних партнерів, з якими китайські компанії підписують угоди, так і напрацювання конкурентів - розсилаючи козачків по всім значущим і не дуже промисловим виставкам світу. Посилаючи студентів вчитися у розвиті країни. І от саме до скасування будь-яких пересторог щодо таких засланців і веде наша професорка. 

Не варто думати, що все так невинно - просто собі чергова стаття огалтілої чоловіконенавсниці-расистки. Після того, як Міністерство юстиції США минулого тижня пред'явило Ілону Маску обвинувачення в тому, що у пошуках робочої сили і мозку він надає перевагу громадянам США, дискримінуючи не-громадян, можете готуватись до того, що Китай почне вже всерйоз душити цей світ. В тому числі і руками коханого багатьма Байдена. Адже нічого страшного, якщо за розробку "Фалькону" візьмуться китайські робітники, чи не так?

Ну а поки професоркам бостонських коледжів ще належить прибрати з цього світу білих чоловіків. Так, просто принагідно.

P.S.: Посилання на феміністичну діч:
https://theconversation.com/the-iconic-american-inventor-is-still-a-white-male-and-thats-an-obstacle-to-race-and-gender-inclusion-145372 

Немає коментарів:

Дописати коментар