середу, 26 серпня 2009 р.

Армія Наполеона і підораси

Так-так, про підорасів буде пост. А ви шо думали, при Напальйоні їх не було? Хоча віддамо належне жабоїдам, підорасів вони в той час не поважали й гноїли як могли

Розповідь п`ята. Про неаполітанців
По мірі завоювання нових земель, Велика армія поповнювалася рекрутами з приєднаних територій. Свої війська до лав французів віддавали італійці, єгиптяни, швейцарці, згодом вестфальці, баденці, саксонці, та багато інших. І якщо зі швейцарцями, котрі воєнні традиції мали в крові, проблем не було, то інші іноземні полки потрібно було ще довго муштрувати, вчити дисципліні та самовіддачі. В цій справі наполеонівські офіцери мали великі успіхи: ті ж вестфальські батальони на початку служби взагалі не вміли нічого, а вже за пару років їм довіряли як французам.

Та ось з ким в офіцерів Великої армії вийшла промашка, це з рекрутами Неаполітанського королівства. Сицилія на зламі 18-19 століть являла собою типовий Содом, скрізь грабунок, розложення й повальна підорастія. Проте люди в армії потрібні, і з Неполя ризикнули набрати один полк. При цьому дотримуючись традицій королівства - брати солдатів з... зеків та галерників! А більше й не було з кого.
Тут французські офіцери й зіштовхнулися з огидним явищем. Мало того, що сіцилійська сволота навіть зброю не вміла тримати, вночі ця наволоч лізла одна до одної! З цього приводу був виданий наказ - світло на ніч в казармах не гасити, а капралам не спати і пиздити хтивих неаполітанців нагаєм і чобітьми по печінці при першому ж підозрілому русі в бік сусіда. Офіцери блювали, але були вимушені муштрувати цей полк. Якщо содомізм вони все ж пригасили, то грабунок аж ніяк - у розквартированих поряд французських солдатів щодня пропадали цінні речі.
Роки за три, коли полк все ж вимуштрували й асимілювали з нормальними італійськими частинами, він начебто непогано проявив себе в Іспанії. Але коли Йоахім Мюрат, король Неаполітанський вирішив зробити на своєму острові ще один набір, і відіслати рекрутів до Іспанії, Наполеон заволав: "Скажіть королю (Мюрату), що мені в Іспанії не потрібні його війська! Та вони мені взагалі не потрібні!"

Немає коментарів:

Дописати коментар